Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljao se kao policijski službenik pa varao starije ljude

Preuzmite sliku

Pripadnici Policijske stanice u Ključu uhapsili su V.N. (28) iz Cazina, koji je osumnjičen da je u proteklih mjesec dana na području ključke općine na različite načine prevario više građana u starijoj životnoj dobi iznudivši od njih značajna novčana sredstva.

U dva slučaja V.N. je građanima ponudio da po povoljnoj cijeni kupe njegovo motorno vozilo i tako prevario S.S. (70) i Z.M. (71), pišu Nezavisne novine.

Prema izvještajima, on se ovim osobama predstavio kao policijski službenik, prilikom čega im je pokazao falsifikovane policijske isprave, te od njih uzeo avans za automobil, koji je navodno prodavao.

Nakon što je uzeo novac, V.N. je ubijedio pomenutu dvojicu kako će se vratiti da srijede dok obavi potrebne formalnosti u vezi s prodajom vozila, a potom se njime odvezao više se ne vrativši. Ključanina Z.M. (71) prevario je tako što je došao u njegov stan i predstavio se kao radnik firme koja proizvodi PVC stolariju, ponudivši mu zamjenu stolarije po povoljnim cijenama. Z.M. je povjerovao u njegovu priču te mu dao određenu količinu novca.

Mještanina N.F. (83) prevario je tako što se predstavio kao uposlenik mjesne škole te tražio novac koji mu je navodno potreban za liječenje oboljele supruge. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,