Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznat identitet policajca koji je pomagao kriminalcima

Preuzmite sliku

Sud BiH odredio je mjere zabrane Šabanu Kudi, policajcu Granične policije BiH, uhapšenom u akciji Kod zbog sumnje da je odavao tajne podatke kriminalcima.

Ovim mjerama je predviđeno da Kudo ne smije napustiti mjesto boravišta.

“U cilju izvršenja ove zabrane od osumnjičenog se privremeno oduzima važeća putna isprava kao i drugi dokumenti koji mogu poslužiti u navedenu svrhu, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte“, saopćili su iz Suda BiH.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH iz kojeg su naveli da se osumnjičenom na teret stavljaju koruptivno djelovanje i zloupotreba policijske dužnosti i dostupnih informacija.

“Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je bio u kontaktu s pripadnicima organizovane kriminalne grupe u predmetu Blaženko Rašević i drugi (akcija Golub). Tu grupu Tužilaštvo istražuje zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih krivičnih djela”, pojasnili su ranije iz Tužilaštva te dodali da su prikupljeni dokazi da je pripadnik Granične policije BiH osumnjičenima pomagao kako bi ostvario nezakonitu imovinsku korist.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,