Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: ‘Saznanja pokazuju da su oni još u BiH’

Preuzmite sliku

Načelnik banjalučke Policijske uprave Đurica Vukelić je saopštio da trenutno nemaju saznanja da su osobe koje su opljačkale mjenjačnicu u Banjoj Luci izašli iz BiH.

“Mi smo raspisali potrage za tim svim izvršiocima za kojima tragamo, nemamo trenutno saznanja da su izašli iz države. Sva saznanja nas vežu za BiH. Ipak je to velika svota novca sa kojim oni fizički raspolažu i teško je taj novac iznijeti iz BiH. Saznanja pokazuju da su oni još u BiH”, kaže Vukelić.

“Jedna osoba je već uhapšena, sprovedena u OJT Banja Luka i već se nalazi u pritvoru. Pored nje, 10 osoba se sumnjiči da su učestvovali u izvršenju ovog teškog krivičnog djela. 7 kao pomagači i 3 kao direktni izvršioci. Svih 11 osoba su državljani Gruzije”, dodao je Vukelić.-

Načelnik PU Banjaluka je istakao i da se ne može zaključiti da su imali pomagala iz BiH.

“Po svim našim informacijama i sprovedenim radnjama, ne može se zaključiti da su imali pomagače ovdje. Imali su razrađenu taktiku i ovo im nije prvo krivično djelo, kako na teritoriji RS i BiH, a tako i na teritoriji drugih evropskim zemalja. Po operativnim saznanjima, imamo informacije da su izvršili krivično djelo na teritoriji FBiH, da su izvršili ovo krivično djelo i da su pripremali najmanje još jedno krivično djelo na teritoriji RS”, rekao je Đurica.

Vezano | Određen jednomjesečni pritvor glumcu iz Gruzije: Sa saučesnicima od Banjalučanke oteo dva miliona KM 

On je objasnio i kako je tekla istraga.

“Nama je bilo čudno da nisu bili maskirani, to nam je dalo indiciju da bi mogli biti strani državljani ili da nisu građani Banja Luke. Zatim smo imali to vozilo koje je korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela, pa vozilo kojim su se udaljili i u toku istrage smo došli u posjed telefona koji je nađen na trasi kretanja od mjesta izvršenja djela do stan kojeg su koristili u Banja Luci, piše Srpskainfo.

Sva komunikacija je bila na gruzijskom jeziku, čak je bila i lokacija izvršenja krivičnog djela. Moram da se zahvalim graničnoj policiji BiH uz čiju pomoć smo uspjeli da identifikujemo jedno lice na aerodromu u Sarajevu koje se na kraju ispostavilo kao sam organizator te kriminalne grupe, i on je sproveden u Tužilaštvo. Kad je uhapšen, krenuo je u Gruziju”, kaže Đurica. Rekao je i da postoje informacije da je Prijedor bio iduća meta.

“Imamo informacije da su se i lica i vozilo kretali prema gradu Prijedoru, čak su u Novom Gradu bili u jednoj mjenjačnici, mijenjali novac, a to je upravo njihov modus operandi, kretanje od mjenjačnice do mjenjačnice i traženje povoljnog terena i koja je žrtva najpovoljnija za izvršenje krivičnog djela krađa. Naša verzija je da su poslije Banja Luke trebali otići u Prijedor da izvrše krivično djelo”, rekao je Đurica Vukelić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,