Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija u Mostaru tražila drogu kod mladića (27), a pronašla vojni arsenal

Preuzmite sliku

Pripadnici Federalne uprave policije u Mostaru pronašli su zavidan arsenal naoružanja, što uključuje mitraljeze, bacače raketa, eksplozive i mehanizme za njihovo aktiviranje, te pritom uhapsili jednu osobu, objavljeno je.

Prema saopćenju policije, iako su prvobitno tragali za drogom, pretresom prostorija koje je koristio 27-godišnji E.B. iz Mostara pronašli su 15 mitraljeza i nekoliko snajpera, bacača raketa s projektilima, pištolja, ručnih bombi, eksploziva te mehanizma za njihovo aktiviranje, kao i veći broj komada municije.

Pronađen i novac

Uz to je pronađena i određena količina novca, za koji se pretpostavlja da je ostvaren zahvaljujući nezakonitim radnjama. Pripadnici Federalne uprave policije to su pronašli u pretresu objekta na području Mostara, koji su izveli na temelju naloga Hercegovačko-neretvanskog županijskog tužilaštva.

Nakon hapšenja 27-godišnjak je ispitan u prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru te je predan županijskom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih materija”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,