Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policajac iz Banjaluke uhapšen zbog pedofilije, Sarajlija zbog navođenja djeteta na prostituciju

Preuzmite sliku

Policajac Z. P. iz Banjaluke uhapšen je zbog pedofilije, a E. V. iz Sarajeva zbog navođenja djeteta na prosituciju,.

Iz Policijske uprave Banjaluka su rekli da su uhapsili pomenute osobe zbog izvršenih krivičnih djela protiv polnog integriteta na štetu maloljetnice.

“Na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče su obavljeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacije u Banjaluci, koje koriste uhapšeni. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku”, saopštili su iz policije.

Nakon završene kriminalističke obrade  E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Protiv E.V. podnesen je izvještaj o krivičnom djelu ”Navođenje djeteta na prostituciju”, dok je protiv Z.P. podnesen izvještaj o krivičnom djelu ”Polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina”.

“Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, isti će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosledno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima”, poručili su iz Policijske uprave Banjaluka. (srpska.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje