Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkrivena kriminalna grupa koja je na području TK krala automobile i pljačkala benzinske pumpe

Preuzmite sliku

Nadležnom tužilaštvu dostavljen je izvještaj protiv sedam lica zbog sumnje da su na području Tuzlanskog kantona otuđila sedam automobila i izvršila sedam teških krađa na benzinskim pumpama, čime su vlasnicima pričinila materijalnu štetu veću od 70.000 KM.

Identifikovani mogući počinioci ovih krivičnih djela su lica čiji su inicijali N.H. (50) i E.D. (37), oba iz Kaknja, A.Ć. (33), E.DŽ. (45), A.Š. (40) i A.Š. (43), svi iz Sarajeva i M.I. (38) iz Čapljine.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela koja su počinjena tokom 2020. godine na području Tuzlanskog kantona.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su, nakon višemjesečne istrage s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata identifikovali moguće počinioce organizovane kriminalne grupe, te protiv njih nadležnom tužilaštvu dostavili izvještaj.

Akcija se sprovedena u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona, Federalnom upravom policije Sarajevo i Tužilaštvom Srednjobosanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,