Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkriven indentitet osumnjičenog za ubistvo u Lukavcu

Preuzmite sliku

Selmin Ibrahimović (33) iz mjesta Bokavići kod Lukavca osumnjičen je za ubistvo Alena Muharemovića (35) koje se dogodilo sinoć u lukavačkom naselju Koksara.

Nakon pucnjave Ibrahimović se predao službenicima Policijske uprave Lukavac.

– Ibrahimović je osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrijelnu povredu u predjelu glave. Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje koje će biti predmet vještačenja – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Vezano | U Lukavcu ubijen 35-godišnjak, osumnjičeni se predao policiji 

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac.

U toku je kriminalistička obrada nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva.

– Postupajući tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela, kao i za druga potrebna vještačenje. U toku su i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje