Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osuđen na 17 godina i pet mjeseci zatvora: Damir Mehić Bibi izručen iz Srbije u BiH

Preuzmite sliku

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom graničnom prelazu Sremska Rača – Bosanska Rača, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli izvršili preuzimanje optuženog lica Damira Mehića zv. Bibi.

  • Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli, a nakon toga u skladu sa rješenjem o određivanju mjere pritvora u nadležnu kazneno popravnu ustanovu.

  • Navedeno optuženo lice je izručeno od strane nadležnih organa u Republici Srbiji, a u ranijem periodu je lišeno slobode u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koja je za istim raspisana od strane Kantonalnog suda u Tuzli.

  • Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, saopćila je Sudska policija FBiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje