Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se bivši muž: Demant na objavu Sandre iz Tuzle koja se plaši da ne postane “Nizama 2”

Preuzmite sliku

Prije devet dana, Javno putem svog Facebook profila strah za svoj život iskazala je Sandra Ravlić iz Tuzle koja je opisala kroz koliko težak period prolazi.

Naime, u svojoj objavi Sandra je navela da se plaši da ne postane “Nizama 2” te priložila fotografije oštećenog automobila.

U prvobitnoj objavi Sandra je navela da su svi slučajevi prijavljeni u stanicama u PS Zapad, PS Istok. a da su sa slučajevima upoznati Tužilastvo TK  kao i Općinski sud Tuzla.

Iako u objavi nije imenovan, sugrađanin Anes Salihspahić, bivši suprug Sandre Ravlić uputio je demant kojim želi odbaciti sve optužbe na njegov račun:

“Prije nekoliko dana na brojnim portalima objavljen je tekst Sandre Ravlić vezano za štetu na njenom vozilu, gdje se spominje bivši muž, što se odnosi na mene što i jesam ali hvala bogu bivši. Kako me većina poznaje posebno u Gradu Tuzli a njeno pisanje, pljuvanje uvrede i sve do te mjere da piše kako treba neko da  pazi skim pije kafu, jede što se odnosi na mene, nanjelo je meni štetu kao i mojoj porodici. Iznesenim nesnovanim optužbama narušavanjem ugleda i uznemiravanjem roditelja kojima je naruženo zdravstveno stanje.” navodi Salihaspahić, te koristi priliku da odgovori i u cijelosti demantuje navode i povezivanja sa navedenim događajima i optužbama koje su u prvobitnoj objavi izneseni.

“Dok ista pravi prostor sebi, iskorištava medije i portale, koristi nemila dešavanja u Gradačcu i ubistvo, te koristi i navodi ime “Nizama 2”, a nanijela više zla i štete meni i mojoj porodici. Na društvenim mrežama ostavljaju se neprimjereni i uvredljivi komentari, te neprimjereni pozivi na linč,” navodi Salihspahić, te dodaje:

“Od bivše supruge sam bio prijavljen pa sam neosnovano završio u pritvoru četri mjeseca i 21 dan je na kraju dokazano jer sam oslobođen sam po svakoj tački optužnice koja mi je stavljana na teret, konačna presuda je pravosnažna i oslobađajuća što se može i provjeriti. Pored navedenog, u više navrata sam se obraćao VSTV BIH i drugim institucijama vezano za svoj slučaj jer sam iz brojnih razloga smatrao da nemam pravedno suđenje po zakonu o ljudskim pravima i Ženevskoj konvenciji, za šta posjedujem i dokaze koje sam slao ali uzalud.” navodi Salihaspahić uz navode da je njegov slučaj bio sličan slučaju “Memić” i da bi za to neko trebao odgovarati.

Salihspahić dalje navodi da ne krije da je na svom Facebook profilu objavljivao određene fotografije bivše supruge i materijale ali u potpunosti odbacuje optužbe koje mu se stavljaju na teret:

“Imao sam informacije da se meni pokušavalo fizički nauditi, na moju sreću to se nije dogodilo”. zaključuje Salihspahić u svom dementu koju je uputio na našu mail adresu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje