Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Obdukcija potvrdila: 91-godišnja starica u Živinicama je ubijena, traga se za počiniocem

Preuzmite sliku

U porodičnoj kući u naselju Ciljuge kod Živinica u nedjelju ujutro pronađeno je beživotno tijelo starice N.J. (91).

“Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Uviđaj i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj obavljaju dežurni tužilac i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice. Nakon obavljanja obdukcije bit ćemo u mogućnosti saopćiti više informacija o uzrocima smrti starice” – izjavio je portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Prema preliminarnim rezultatima istrage potvrđeno je kako je nastupila nasilno.

“Smrt 91-godišnje starice čije je beživotno tijelo pronađeno u porodičnoj kući u naselju Ciljuge kod Živinica je nasilna. Ovo je za Tužilaštvo Tuzlanskog kantona usmeno potvrdio vještak obducent. Dakle, u pitanju je ubistvo, a starici je naneseno više povreda u gornjem dijelu tijela. Tužilaštvu će biti dostavljen nalaz i mišljenje vještaka. Traga se za počiniocem, te se provode se potrebne druge istražnje radnje” – saopćio je portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Nezvanično se saznaje da je ubijena starica Nezira svima poznatija kako nena Nezirica preživljavala zahvaljujući donacijama dobrih i humanih ljudi. (Foto: Živinički Hunjer | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,