Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova hapšenja u BiH: Zbog neovlaštenog prometa oružjem slobode lišeno više osoba

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), su danas u okviru operativne akcije “Led” na području Cazina i Bosanske Krupe, realizovali pretrese stambenih i drugih prostorija, te pokretnih stvari na osam lokacija, javlja Anadolu.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe” propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

“Slobode je lišeno osam lica koja će u toku dana biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog”, navodi se u saopštenju iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto sedam automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške, tri vojne puške M48 kalibra 7,9 mm, dva pištolja, dva kilograma eksploziva, dvije ručne bombe M75, sporogoreći štapin, trotilski metak, 458 komada municije za puške, 155 komada municije za pištolj kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Pretres je realizovan na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih Unsko-sanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,