Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nevjenčanu suprugu polio benzinom, pa zapalio pred kćerkom: 45-godišnjak iz BiH osuđen na 25 godina robije

Preuzmite sliku

Nesretna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obje ruke, hospitalizovana je u UKC RS gdje je podlegla

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Branislava Stanivukovića (46) iz Kukulja kod Srpca na 25 godina zatvora zbog mučkog ubistva nevjenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Prvostepenom presudom Branislav Stanivuković je u Okružnom sudu u Banjoj Luci u oktobru 2021. godine osuđen na 30 godina, ali je Vrhovni sud RS u međuvremenu smanjio kaznu na 25 godina zatvora.

Posljednjom presudom potvrđena je ranija odluka, pa će Stanivuković izdržavati kaznu od 25 godina robije.

Ubistvo se dogodilo 20. jula 2020. godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. Prema navodima iz presude, Stanivuković je na očigled žrtvine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Nesretna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obje ruke. Hospitalizovana je u UKC RS gdje je podlegla poslije 13 dana.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesretna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

– Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M. S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom, navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula 2020. godine. Kobnog dana Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala kćerka žrtve. Nesretna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC RS, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Inače, Stanivuković je ranije osuđen na tri godine zatvora zbog uzgoja i trgovine marihuanom. Tu presudu je, u septembru, potvrdio Vrhovni sud RS, piše Srpskainfo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,