Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nastavak akcije: Na području Živinica uhapšena još četiri dilera (FOTO)

Preuzmite sliku

Službenici MUP-a TK Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe droga u okviru nastavka akcije koja je sprovedena krajem juna mjeseca na području općine Živinice kada su nakon pretresa uhapšena dva lica, danas su slobode lišili još četiri osobe koje su pripadale istoj kriminalnoj grupi koja se bavila proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge.

Tokom pretresa prostorija koje su koristile ove osobe pronađeno je oko 3 kg opojne droge canabis, određena količina druge vrste droga, sim kartice, mobiteli, kao i informatička oprema koja se može dovesti i vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“Sve osobe privedene su u službene prostorije MUP-a TK na kriminalističku obradu nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje procesuiranje” – kazao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

Policijsku akciju službenici Uprave policije MUP TK (OKP-a PU Tuzla) su, nakon prikupljenih operativnih saznanja, spreveli u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje