Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon višednevne potrage: U Vrbasu pronađena tijela tragično stradalih mladića

Preuzmite sliku

Pronađena su beživotna tijela mladića koji su tragično stradali u saobraćajnoj nesreći nakon koje im je automobil završio u rijeci Vrbas.

Kako je potvrdio direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, tijela mladića su pronađena nedaleko od mjesta nesreće koja se dogodila 21.maja.

Danas je organizovana proširena potraga u kojoj su osim pripadnika ronilačkih timova za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite bili uključeni i Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a RS koja u svom sastavu ima ronilačku ekipu, jedinica MUP-a ZDK i ronilački klub Neretva iz Mostara, javlja N1. Do udesa u kojima su izgubljena tri mlada života došlo je u nedjelju prilikom slijetanja automobila Renault Clio sa magistralnog puta M-16 u rijeku Vrbas, tačnije na samom početku akumulacionog jezera hidrocentrale “Jajce 2”, u blizini tunela Tuk. Prema riječima svjedoka, automobil je pretekao kamion, a potom sletio u Vrbas.

U automobilu su se nalazili Abdurahman Ljevaković, te Karadža i Klino. Nakon što je vozilo izvučeno iz rijeke, na mjestu suvozača pronađeno je tijelo Ljevakovića, koji je bio vezan bezbjednosnim pojasom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,