Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon pijanke dvojica tukla trećeg, dok nije izvadio pištolj i uperio u njih

Preuzmite sliku

Policija iz Kotor-Varoši uhapsila je tri osobe iz ovog mjesta, a koji se sumnjiče da su se sukobili u subotu nakon pijanke u jednom lokalnom kafiću.

Među uhapšenima su N. D., osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti, te M. M. i D. M. osumnničeni za prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru.

Iz policije je precizirano da je u subotu oko pola sata poslije ponoći, prijavljeno da je u ugostiteljskom objektu u Kotor-Varoši narušen javni red i mir tučom tri osobe.

– Izlaskom na mjesto događaja, policija je utvrdila da su M. M. i D. M. nakon verbalne rasprave fizički napali N. D. zadajući mu više udaraca, a da je N. D. u jednom trenutku izvadio pištolj i usmjerio ga u njihovom pravcu. Svima je kontrolisano prisustvo alkohola, pa je kod N. D. utvrđeno 1,37 g/kg, kod M. M. 1,41 g/kg, a kod D. M. 1,67 g/kg alkohola u organizmu – saopćeno je iz policije.

Od N. D. je uz potvrdu oduzet pištolj marke “glock” sa dva okvira i 12 metaka. Kažnjen je i radnik ugostiteljskog objekta kojem je uručen prekršajni nalog, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje