Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla uhapšen državljanin Švedske

Preuzmite sliku

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su ove sedmice sedam lica za kojima su bile raspisane potjernice Interpola i sudova.

Službenici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla juče su uhapsili državljanina Švedske L.D. (29) za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

On je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao letom iz Malmea, a predat je službenicima Sudske policije Brčko distrikta.

Pripadnici Granične policije u Zvorniku su u srijedu, 28. septembra, uhapsili državljanina Srbije čiji su inicijali Z.P. (47) za kojim je Interpol LJubljana raspisao potjernicu zbog krivičnog djela trgovina ljudima.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na graničnom prelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici ove jedinice su u utorak, 27. septembra, uhapsili P.N. (37) jer ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Granične policije u Višegradu su isti dan uhapsili i državljanina BiH čiji su inicijali N.Đ. (27) koga potražuju Osnovni sud u Foči zbog krivičnih djela prevara i pranje novca, te Opštinski sud u Širokom Brijegu zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela.

Kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Granične policije Trebinje su prilikom izlaska iz BiH na prelazu Ivanica 27. septembra uhapsili i B.K.(49) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora.

Državljanin BiH je predat službenicima trebinjskog Okružnog centra, sudske policije.

Službenici Jedinice Granične policije BiH Gradiška su isti dan uhapsili Ž.R. (47) koga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog krivičnog djela tjelesna povreda.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Kozarska Dubica i predat službenicima Policijske stanice Kozarska Dubica.

Na graničnom prelazu Izačić u ponedjeljak, 26. septembra, uhapšen je državljanin BiH čiji su inicijali R.H. (30/) koga zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda potražuje Opštinski sud u Srebreniku.

On je kontrolisan na ulasku u BiH i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje