Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac smješten iza rešetaka: Pokušao silovati 18-godišnju kćerku prijatelja u Travniku

Preuzmite sliku

Pedesetdvogodišnji S. M. je smješten iza rešetaka KPZ-a Busovača nakon što je napastvovao 18-godišnjakinju.

Osuđivani silovatelj S. M. prije nekoliko dana je uhapšen u Travniku, a potom je smješten iza rešetaka Kazneno-popravnog zavoda u Busovači, gdje će ostati do nove odluke travničkog Suda.

Faza istrage

U Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona potvrđeno nam je da je pritvor ovom 52-godišnjaku određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Kako Oslobođenje saznaje, osumnjičenog su priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona nakon prijave da je pokušao silovati 18-godišnjakinju u Travniku.

– On je bio porodični prijatelj roditelja oštećene, a nadležnim organima poznat je odranije po činjenju krivičnih djela. Njeni roditelji su znali za njegova djela i za činjenicu da je on osuđen, kaže izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona rečeno nam je da je predmet u fazi istrage i da se provode zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojim je izvršeno predmetno krivično djelo.

Utvrđivanje okolnosti

U Tužilaštvu dodaju i to da je osumnjičeni saslušan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva SBK-a na okolnosti izvršenja pokušaja krivičnog djela silovanja.

– Donesena je naredba o provođenju istrage, te su poduzete i druge zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo koje se osumnjičenom stavlja na teret, dodali su u ovoj pravosudnoj instituciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,