Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac poslodavcu ukrao 700 KM iz novčanika

Preuzmite sliku

Nakon jednomjesečne istrage Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv S. Z. (26), optuženog da je u Sandićima, kod Brčkog, od lokalnog poduzetnika, kod koga je radio, oduzeo novac.

Pred Osnovnim sudom Distrikta optuženom S. Z, koji je višestruko osuđivan za imovinska i slična krivična djela, stavljeno je na teret krivično djelo krađe, saopćeno je u srijedu iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

“Tužiteljstvo Distrikta optužilo je S. Z. da je 17. listopada u Sandićima, u jutarnjim satima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došao do gradilišta na kojem je prethodnih dana radio. Zatim je neprimijećeno, iz putničkog motornog vozila Golf, vlasništvo njegovog poslodavca R. M, otvorio vrata i iz novčanika, koji se nalazio u torbici, oduzeo 700 maraka. On je tako za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist, a vlasnika oštetio za navedeni iznos”, navodi se u optužnici.

Dalje stoji kako je R. M. posumnjao da mu je upravo on oduzeo novac jer se idućega dana nije pojavio na poslu, nakon čega ga je prijavio Policiji Brčko distrikta BiH za krađu.

“S. Z. je ubrzo otkriven, priznavši u izjavi pred lokalnom policijom okolnosti izvršenja ovog kaznenog djela. Tokom istrage, njegov poslodavac R. M. istaknuo je da ne potražuje ukradeni novac, jer ga je vratio poznanik osumnjičenog. Usto, R. M. se zahvalio organima gonjenja navodeći da je njihova brza reakcija očigledno dovela do toga da mu novac ubrzo bude vraćen”, ističe se.

Inače, istraga protiv S. Z. okončana je već narednog mjeseca kada ga je Tužiteljstvo, optužnicom podignutom 14. novembra, optužilo za krivično djelo krađe, a u nastavku postupka pred Osnovnim sudom optužnica je u cijelosti potvrđena.

On je pred sudovima distrikta Brčko osuđivan već devet puta, uglavnom za imovinska i druga slična kaznena djela. Posljednji put pravosnažno je osuđen presudom Apelacijskog suda Brčko distrikta BiH, koji mu je početkom ove godine za kazneno djelo šumske krađe izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,