Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

MUP TK: Policijski službenici uhapsili Alžirca i Marokanca zbog 5 krivičnih djela Teška krađa

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik i PS Srebrenik) su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili pet krivičnih djela Teška krađa.

Riječ je o krivičnim djelima počinjenim na području grada Srebrenik u vremenskom periodu od 1.7. do 2.8.2022.godine, na štetu fizičkih lica, u kojima su predmet otuđenja bili razni alati, VAP mašina, plazma TV, električni roštilj, usisivač na vodu i drugi predmeti.

S tim u vezi,  nad dva lica (M.Z., rođen 1999.godine državljanin Alžira i Z.C., rođen 1988.godine državljanin Maroka) je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili pet krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članovima 31. – saučiniteljstvo i 55. – produženo krivično djelo (od čega su tri krivična djela u vezi sa članom 28. istog Zakona – pokušaj).

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a M.Z. i Z.C. su predati Ministarstvu sigurnosti – Službi za poslove sa strancima Terenski ured Tuzla na dalje postupanje, dok će protiv istih Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podnesen odgovarajući izvještaj. Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje