Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Maloljetnik smrtno stradao uslijed nesmotrenog korištenja vazdušne puške

Preuzmite sliku

Glasnogovornica Policije Brčko distrikta BiH Dževida Hukičević potvrdila da je sinoć u 19.51 sati iz službe Hitne medicinske pomoći policiji prijavljen događaj u naselju Ilićka, čiji su akteri bili maloljetne osobe, a koji je za posljedice imao tragičan ishod.

O zaprimljenoj prijavi i njenom sadržaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Distrikta pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne mjere i radnje, saopšteno je iz Policije.

Iz hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH doktorica Jasna Bradonjić potvrdila ja da su primili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen uslijed nesmotrenog korištenja vazdušnu puške.

– Ekipa medicinske pomoći izašla je na teren i nesrećni dječak je prevežen u brčansku Bolnicu gdje je dežurni hirurg konstavovao smrt maloljetnog djeteta, rekla je Bradonjić.

Lokalni mediji prenose da se radi o petnaestogodišnjaku, kojeg je pogodio vršnjak prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške, te je smrtno stradao.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH saopštili su da je naređena obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kako bi bio utvrđen uzrok smrti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje