Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka pretučenog Bogdana ogorčena odlukom Okružnog suda u Doboju

Preuzmite sliku

Armina Jašarevića (24) i Branka Jurića (23) iz Teslića, koji su optuženi za zlostavljanje i mučenje mog sina Bogdana Rakića (19), počinjeno na planini Borja, srećemo skoro svaki dan nakon što su pušteni na slobodu.

To je za Nezavisne novine izjavila Roberta Glancer, Bogdanova majka, koja je, kako kaže, ogorčena odlukom Okružnog suda u Doboju.

“Po meni nije nimalo normalna stvar da zlostavljači hodaju slobodno i da ih srećemo skoro svaki dan. Ponosno prolaze ulicom uzdignute glave, kao da su napravili dobro djelo”, rekla je Glancerova.

Po njenim riječima, Bogdan je definitivno izgubio vid na desnom oku, a na lijevo vidi 70 odsto.

“Nije sposoban da se samostalno kreće”, naglasila je Glancerova.

Iz Osnovnog suda u Tesliću za Nezavisne novine su potvrdili da je rješenjem Okružnog suda u Doboju od 28. aprila za optužene ukinut pritvor i određeno je da ih odmah puste na slobodu. Nastavak suđenja je za nekoliko sedmica.

“Glavni pretres je odložen za 1. septembar”, rečeno nam je u Osnovnom sudu u Tesliću. Goran Nešković, advokat Jašarevića, smatra da je sudska odluka, po kojoj je Jašarević na slobodi, ispravna, što je, kako kaže, i stav Ustavnog suda BiH jer dvojno državljanstvo koje taj mladić ima nije razlog da bude u pritvoru. S advokatom Jurića juče nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje