Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka i kćerka napadnute u Kiseljaku samo zato što su nosile mahramu

Preuzmite sliku

Četrdesetjednogodišnja J.K. iz Fojnice teže je povrijeđena sinoć u Kiseljaku nakon što je nju i njenu maloljetnu kćerku obližnje benziske pumpe napao pijani muškarac, i to samo zato što nose maramu, saznaje Faktor.

,,Žena je prijavila da je nju i njenu sedamnaestogodišnju kćerku napao nepoznati muškarac udarajući je rukama i to dok je bila u društvu svog supruga i troje djece. Uspjela je zaštititi kćerku od nasilnika pa ona nije povrijeđena”, kazali su iz Ureda za odnose sa javnošću MUP-a SBK.

Prema njegovim riječima, povrijeđena žena je policiji kazala da je motiv napada bila činjenica da ona i njena kćerka nose maramu, odnosno hidžab, i da nije bilo nikakvog drugog razloga da pijani muškarac nasrne na nju.

Odmah nakon prijave policija je izašla na teren te je identifikovan i pronađen nasilnik. Prema do sada nezvaničnim informacijama, napadač je Miljenko Golub iz mjesta Lug u Općini Kiseljak.

,,Osumnjičeni M. G. je odmah uhapšen a alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,40 promila alkohola u krvi”, dodali su iz MUP-a.

Žena koja je na sebi imala vidne povrede glave odmah je upućena u lokalni Dom zdravlja, a pošto se ljekar nije mogao izjasniti o povredama žena je prevezena u bolnicu kako bi se utvrdio stepen povreda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje