Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lukavac: Isred ulaza u rudnik Šikulje ubijali pse lutalice (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

“Lovci, gdje je hrabrost i muškost kada treba stati iza svojih zlodjela? Niste bili tolike kukavice dok ste jutros ubijali nedužne pse koji se nisu mogli braniti. Jako hrabro ste pobjegli, muškarci za primjer. Sugrađani, čuvajte svoje ljubimce, a i sebe same”.

Napisala je ovo Azra Bektić, članica “UG Ruka za šapu” na svom Facebook profilu na kojem je uz tekst objavila i fotografije, kao i video prilog na kojima su vidljivi tragovi šapa kao i ostaci krvi nedužnih životinja koje su produkt neodgovornih pojedinaca.

Najviše krvi je vidljivo kod portirnice rudnika Šikulje gdje se pored portira koji je svjedok ovog neljudskog čina, nalaze i nadzorne kamere, dok se u blizini nalazi i bankomat Addiko banke iznad kojeg se također nalazi nadzorna kamera.

Ostaje da se vidi da li će ovaj slučaj pokolja napuštenih pasa biti istražen od strane PS Lukavac. Gdje su nestali leševi nedužnih životinja, trebalo bi biti pitanje za inspektore PU Lukavac, piše Sodalive.ba

Odgovore na pitanja u vezi ovog slučaja u narednim danima bi trebao dati i direktor rudnika Šikulje ispred čijih kapija se dogodilo ovo krvoproliće.

A sigurno će i iz udruženja Ruka za šapu od nadležnih tražiti da se ovaj slučaj istraži, pronađu i sankcionišu počinioci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,