Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lokalizovan požar na rafineriji u Bosanskom Brodu: Jedna osoba poginula, povrijeđeni van životne opasnosti

Preuzmite sliku

Prema posljednjih informacijama bilans povrijeđenih nakon eksplozije koja se oko 21:30 sati dogodila u rafineriji nafte u Bosanskom Brodu je jedna smrtno stradala osoba, dok je osam povrijeđenih van životne opasnosti. Požar je efikasnom intervencijom vatrogasnih ekipa lokalizovan oko 23 sata.

Eksplozija koja je uznemirila stanovnike s obje strane rijeke Save na sjeveru naše zemlje prema prvim informacijama dogodila se na postrojenju za preradu nafte.

Direktor Doma zdravlja Zoran Predojević kazao je za Srnu da su svi povrijeđeni prebačeni u hitnu službu Doma zdravlja u Bosanskom Brodu i da njihove povrede nisu opasne po život. Oni su zbog dodatnih pregleda upućeni u bolnicu u Doboju.

Prema policijskih izvještajima požar na rafineriji je lokalizovan, a na terenu su policijske snage koji osiguravaju teren te vatrogasci, civilna zaštita i radnici rafinerije.

Okolnosti koje su dovele do nesreće bit će poznate nakon uviđaja i istrage, a iz policije su potvrdili da je jutros počeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje