Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kod vozača autobusa iz Hrvatske i putnice iz BiH na graničnom prelazu pronađena droga

Preuzmite sliku

Policijski službenici su protiv dvoje počinitelja podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droge.

Jučer, 22. marta, na graničnom prelazu Slavonski Brod, u 15.15 sati, prilikom granične kontrole, kod 46-godišnjeg vozača autobusa (hrvatskih registracijskih oznaka), pronađeno je i oduzeto 17,30 grama droge heroin i jedna tableta koja se nalazi na popisu droga, a za koju isti ne posjeduje doktorsku dokumentaciju.

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Istoga dana, u 11.45 sati, na također na graničnom prijelazu Slavonski Brod, zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika, kod 34-godišnje putnice u autobusu (registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), pronađeno je i oduzeto 1,35 grama droge marihuane.

Policijski službenici su 34-godišnjakinji uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, navodi Policijska uprava brodsko-posavska. (GPMaljevac)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,