Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kod Bugojna izgorjela kuća: ‘Sve je izgorilo na spratu samo nije Kur'an’

Preuzmite sliku

U Kordićima kod Bugojna jučer je oko 10 sati, izbio požar na kući. Komšije su u posljedni čas uspjele spasiti jenoipogodišnju djevojčicu, te srećom niko nije povrijeđen.

Kuća je izgorjela samo nije izgorio Kur'an, prenosi portal Voljice Naše.

Još se utvrđuju uzroci požara u naselju Kordići u Mjesnoj zajednici Gračanica na teritoriji općine Bugojno, u kojem je pričinjena ogromna materijalna šteta. Pretpostavlja se da su požar izazvale neispravne instalacije.

 • – Bio sam na poslu kada sam saznao da su vatrogasci i policija ispred moje kuće. Naravno, pretrnuo sam, plašeći se najgoreg. Srećom, do toga nije došlo, ali je pričinjena velika šteta na kući, koju je moja porodica godinama gradila – kazao je Feni Dženan Čehaja.

  Dodaje kako je u požaru uništen krov i gornji sprat kuće, te da je i prizemlje puno vlage zbog vode koja, s plafona i zidova, pada na pod.

  – Teško je gledati sve ovo. Ali, najvažnije je da niko nije stradao. U zadnjem momentu, komšija je spasio moju jednoipogodišnju kćerku. Ostale dvije curice od pet i šest godina igrale su se u dvorištu. Supruga i roditelji su, također, prošli bez povreda – istaknuo je.

  Privremeni smještaj porodici Čehaja ponudili su rođaci i komšije, ali se oni nadaju da će se uskoro steći uvjeti da se vrate u svoj dom.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,