Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jezivo: Na licitaciji kupili stare kofere, unutra bile kosti djece

Preuzmite sliku

Porodica iz Novog Zelanda na aukciji je kupila stvari iz napuštenog skladišta među kojima su bila i dva kofera u kojima su, na njihov šok, pronađena tijela dvoje djece osnovnoškolske dobi

Porodica iz Novog Zelanda na dražbi je kupila stvari iz napuštenog skladišta među kojima su bila i dva kofera u kojima su, na njihov šok, pronađena tijela dvoje djece osnovnoškolske dobi, piše Daily Mail.

Policija je potvrdila da porodica koja je kupila kofere nema veze s ubistvom djece.

 • Porodica iz Južnog Aucklanda licitirala je na internet aukciji 11. augusta i osvojila sadržaj skladišta prije nego što su došli do jezivog otkrića ljudskih ostataka. Policijski inspektor Tofilau Faamanuia Vaaelua rekao je u četvrtak da policija vjeruje da su tijela djece, koja su stara između pet i deset godina, u koferima bila između tri i četiri godine. Oba su kofera bila iste veličine.

  Ovakve licitacije uobičajena su praksa za skladišne šupe s neplaćenom najamninom, a kupcima nije dopušteno detaljno pregledavati sadržaj prije aukcije. Nesretna porodica je tako tijela pronašla kada su već sve stvari donijeli kod kuće i počeli pregledavati što su sve kupili.

  Vaaelua je rekao da će se analizirati i snimke nadzornih kamera, ali je dodao da će to biti izazov s obzirom s obzirom da je prošlo puno vremena od kad su tijela odbačena. Potvrdio je da rodbina žrtava živi na Novom Zelandu, ali djeca tek trebaju biti službeno identifikovana.

  – Novosti o ovom otkriću duboko su uznemirujuće za zajednicu ovdje. Još uvijek pokušavamo utvrditi sve činjenice i ostaje nam puno neodgovorenih pitanja – rekao je novinarima u četvrtak poslijepodne.

  Istraga ubistva je u toku, a policija Novog Zelanda surađuje s Interpolom.

  Među kupljenim stvarima osim kofera bila su i dječja kolica, igračke i hodalica.

  – Žao mi je porodice jer oni nemaju ništa s tim. Ko god da je to učinio nadam se da će se predati. Ovo je nepravedno i užasno za porodicu – rekao je jedan od susjeda za medije.

  Policija je porodici ponudila i stručnu pomoć. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,