Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvučeno beživtno tijelo muškarca iz korita rijeke Bosne kod Visokog

Preuzmite sliku

Iz korita rijeke rijeke Bosne u mjestu Mulići kod Visokog izvučeno je beživotno tijelo muškarca čiji se identitet utvrđuje.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Samir Valentić rekao je da je danas zaprimljena prijava da je u rijeci Bosni pronađen mrtav muškarac.

– Danas, oko 10.20 sati, zaprimili smo prijavu da je u rijeci Bosni pronađen mrtav muškarac, za sada neutvrđenog identiteta. Nakon što je izvučeno tijelo i nakon što je izvršen uviđaj, od strane dežurnog tužioca naložena je i obdukcija tijela na Odjelu patologije Kantonalne bolnice Zenica. Obdukcijom će se pokušati utvrditi tačan način smrti te, na osnovu dostupnih podataka o nestalim licima, identitet te osobe. Vidljivo je da je tijelo bilo duže vrijeme u vodi, kao i da se radi o muškarcu – kazao je Valentić.

Portparolka Tužilaštva ZDK Mirna Poljac rekla  je da je dežurni tužilac Tužilaštva naložio obdukciju, koja je trenutno u toku.

Identitet pronađenog muškarca još nije utvrđen, a obdukcijom će se utvrditi tačan način smrti. (Foto: Ilustracija | Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,