Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz rijeke Vrbas izvučeno tijelo 22-godišnjaka

Preuzmite sliku

Iz korita rijeke Vrbas u srijedu u 15,30 sati izvučeno je tijelo muške osobe, a kako je policija utvrdila, radi se o I.G. (1999.) iz Jajca koji je 9. augusta u jutarnjim satima otišao od kuće.

U PS Jajce nestanak I.G. prijavio je 11. augusta oko 08,30 sati njegov otac.

Istog dana oko 10,50 sati prijavljen je pronalazak odjeće i osobnih dokumenata osobe navedenih inicijala i to nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas, općina Jajce.

U suradnji s nadležnim županijskim tužilaštvom, uviđaj su obavili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce, koji su poduzeli i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja, saopćili su iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Utopljeno tijelo nesretne muške osobe pronašli su pripadnici Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe civilne zaštite, općine Jajce uz pomoć Jedinice za potporu MUP-a, a tijelo je izvađeno iz korita rijeke Vrbas u 15,30 sati. Tijelo je identificirala porodica koja je isto preuzela kako bi organizirala ukop, dodaje se u saopćenju MUP-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,