Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz JP BH Pošta upozoravaju: Izbjegavajte interakciju sa ovakvim stranicama

Preuzmite sliku

JP BH Pošta danas se javnosti obratila putem zvanične Facebook stranice.

Naime, iz ovog preduzeća korisnike su upoznali sa pojavom lažne Facebook stranice, a iza koje ne stoji JP BH Pošta. U saopštenju se navodi kako se na navedenoj Facebook stranici nude “nepotraženi i izgubljeni paketi” na prodaju.

Saopštenje prenosimo u cjelosti;

Nakon zaprimljenog većeg broja upita koji se odnose na lažnu Facebook stranicu BH Pošte na kojoj se nude “nepotraženi i izgubljeni paketi” na prodaju, skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenog profila.

Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije sa ovakvim stranicama i profilima jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Napominjemo da ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca sa bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.

Smjernice za zaštitu od cyber kriminala MUPa KS možete pogledati OVDJE“, navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,