Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hapšenja i pretresi u bh. gradovima: Sky ukazao na krijumčarenje droge preko granice

Preuzmite sliku

Riječ je o akciji Spartacus, predmetu Tužilaštva BiH, koju sprovode policijski službenici MUP-a RS-a i Uprave za organizovani i teški kriminal.

U toku su pretresi objekata i vozila, ali i privođenja lica, na više lokacija u Banjoj Luci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu.

Riječ je o akciji Spartacus, predmetu Tužilaštva BiH, koju, pod nadzorom postupajućeg tužioca, sprovode policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Uprave za organizovani i teški kriminal.

Kako je saopćeno iz Tužilaštvo BiH, aktivnosti se realiziraju u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i ANOM aplikacija, a odnose se na osobe osumnjičene za organizovani prekogranični kriminal, povezan sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga.

S obzirom na to da je predmet u fazi istrage, iz Tužilaštva BiH navode kako trenutno nisu u mogućnosti dati javnosti više detalja i informacija.

“Kada se aktivnosti okončaju, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje