Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Građani prevareni lažnim obećanjem zapošljavanja i pribavljanja dokumenata

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 28.11.2017.godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica D.P. (1972) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Prevara“, na štetu lica H.K. iz Sanskog Mosta i S.Ž. iz Prijedora.

Osumnjičeni se tereti da je, od maja mjeseca 2016. godine do novembra 2017.godine, od oštećenog lica H.K. koji boravi u inostranstvu, posredstvom trećeg lica, uzeo novac u iznosu od 350,00 eura, obećavši da će mu pribaviti dokumente iz matičnog ureda u Bihaću, čime je počinio krivično djelo „Prevara“, oštetivši lice H.K. za navedeni iznos.

Krivično djelo „Prevara“ na štetu lica S.Ž., osumnjičeni je počinio na način da je, od juna do novembra mjeseca ove godine, od oštećenog lica uzeo novac u iznosu od 650,00 KM, obećavši mu zaposlenje prvo u jednom javnom preduzeću u Prijedoru, a potom u preduzeću privatnog sektora. Na ovaj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 650,00 KM, za koliko je oštetio lice S.Ž. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,