Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvije žene i muškarac uhapšeni dok su pokušavali izvršiti otmicu advokata

Preuzmite sliku

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice sinoć u Bijeljini lišila slobode tri osobe zbog pokušaja otmice.

Imena uhapšenih osoba su Dijana Jović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić. Sumnja se da su izvršili krivično djelo “Otmica”, a u vezi sa krivičnim djelom “Pripremanje”.

Kako InfoBijeljina nezvanično saznaje oni su uhapšeni sinoć oko 20:00 sati dok su pokušavali izvršiti otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.

  • Navodno su te osobe duži period pripremale teren za ovu otmicu, ali je policija saznala njihove namjere te ih uhapsila.

    Advokat Miloš Stevanović je iz Bijeljine gdje radi u porodičnoj advokatskoj kancelariji “Stevanović” koja spada u vodeće advokatske kancelarije u Bosni i Hercegovini.

    Također je bio i savjetnik za međunarodne odnose i diplomatiju entitetskog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ministra unutrašnjih poslova RS-a, zatim savjetnik direktora i mendžmenta Uprave za indirektno oporezivanje.

    Trenutno je savjetnik generalnog direktora “Srbijagas”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje