Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvije osobe zadržane na liječenju u UKC-u Tuzla nakon teške saobraćajne nesreće u Srebreniku

Preuzmite sliku

Dvije osobe zadržane su na liječenju u UKC-u Tuzla nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć na Magistralnom putu Tuzla – Orašje.

Naime, u nedjelju 26. novembra oko 20:05 sati, na magistralnom putu M-1.8 u mjestu NN Polje, grad Srebrenik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali N.B., rođen 1984. godine iz Srebrenika koji je upravljao putničkim motornim vozilom “Peugeot ” i S.R., rođen 1967. godine iz Srebrenika koji je upravljao putničkim motornim vozilom “Volkswagen Touran”.

 • U ovoj saobraćajnoj nezgodi N.B. i S.R. su zadobili teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla gdje su zadržani na daljem liječenju.

  U vremenskom periodu od 20,10 do 22,25 sati, saobraćaj je na navedenoj dionici magistralnog puta bio obustavljen i odvijao se alternativnim pravcem.

  O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS i OKP PU Srebrenik.

  Vezano | Teška saobraćajna nesreća na putu Tuzla – Orašje: Vatrogasci spašavali povrijeđene

  U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 lica zadobila teške tjelesne povrede (PS Srebrenik), dok je u 4 saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta (PS Srebrenik, PU Tuzla/PS Centar i PS Lukavac).

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje