Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Državljanke Rusije na meti maloljetnih razbojnika iz BiH

Preuzmite sliku

U dva zasebna slučaja nad državljankama Ruske Federacije izvršena su krivična djela “razbojništva” na području Grada Mostara, a Ruskinje su bile žrtve maloljetnika koje su upoznali preko društvenih mreža.

Kako su navodi u izvještaju MUP-a HNŽ-a, državljanke Ruske Federacije preko društvenih mreža upoznale su i komunicirale s više osoba iz BiH te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru.

U dva zasebna slučaja, dodaje se, nad državljankama Ruske Federacije izvršena su krivična djela “razbojništva”.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a, u saradnji s PU Mostar, Upravom policije Kantona Sarajevo i asistenciju OSA-e BiH utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koje se terete da su počinili navedena krivična djela “razbojništva”.

Dana 29. januara, na području Sarajeva temeljem pismenih naredbi nadležnog suda, slobode su lišene dvije maloljetne osobe, koje su osumnjičene za sudjelovanje u počinjenju predmetnih krivičnih djela.

Pretresom stana i prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim krivičnim djelom “razbojništva” u Mostaru, pojašnjavaju iz policije.

Poduzimanjem službenih mjera i radnji od strane Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo krivično djelo te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNŽ-a zahvalila je Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći glede rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje