Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brojni roditelji zabrinuti: Dječaka u Sarajevu oteli, na glavu mu stavili vreću i ‘izbacili’ ga u Kiseljaku

Preuzmite sliku

Prava drama odvijala se prije nekoliko dana u dvije općine, Ilidži u Sarajevskom i Kiseljaku u Srednjobosanskom kantonu.

Za sada nepoznat počinitelj ili više njih s bijelim kombijem na Ilidži su oteli dječaka (10), stavili mu crnu vreću na glavu te se zaputili prema Kiseljaku. Podno zavoja Kobiljača, u naselju Han Ploča, dijete su ostavili, a ono je uplakano i prestrašeno potražilo pomoć mještana koji su odmah pozvali policiju, djelatnike Policijske postaje Kiseljak. Policajci su iz razgovora s dječakom saznali kako je otet na Ilidži te su o slučaju obavijestili kolege u Sarajevskom kantonu, piše Večernji list BiH.

Dječak plakao i zvao upomoć

Ovakav razvoj događaja potvrdili su mještani kojima je dječak rekao kako je imao vreću na glavi te je opisao da je kombi kojim su ga dovezli do Kiseljaka imao klizna vrata. Informaciju o djetetu koje je tražilo pomoć potvrdili su i iz MUP-a SBŽ-a.

– Građani kojima se dijete obratilo za pomoć pozvali su policiju. Iako je dijete bilo u šoku, uspjeli smo saznati kako je s Ilidže te smo obavijestili MUP Sarajevskog kantona, čiji su pripadnici s roditeljima došli i preuzeli dječaka – kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK-a.

Njegove, pak, kolege iz MUP-a SK-a odlučili su, kako kažu, zbog zaštite identiteta djeteta, ne davati informacije medijima o tom slučaju koji je, srećom, izuzmu li se traume koje je proživjelo oteto dijete i njegova porodica, imao sretan kraj.

Iz MUP-a SBK-a kažu kako s kolegama iz SK-a rade na rasvjetljavanju ovog slučaja koji je uznemirio mnoge, posebno roditelje školske djece. Dok policija traga za otmičarima, pomoć građana je dobro došla, ali i oprez jer otmica djeteta jedan je od najtežih zločina, ali i jedna od najvećih trauma koju dijete i roditelj mogu doživjeti.

Roditelji uznemireni i u strahu

Roditelji školske djece u Kiseljaku su uznemireni i u strahu jer, kažu, sutra i njihova djeca mogu biti žrtve otmice. U opasnosti su sva djeca te je, kažu, potreban dodatni oprez.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,