Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bizarna otmica u BiH: Oteo učesnika popularne emisije, pa tražio otkup od milion maraka

Preuzmite sliku

Radinković je 15. maja ove godine oštećenog odveo na nepoznatu lokaciju, te prijeteći tražio 500.000. eura za njegovu slobodu u kripto valuti, prenosi Srpskainfo.

Nenad Radinković je traženi novčani iznos smanjio na 250.000 eura, pa potom na 50.000 eura, od kojeg iznosa je, posredstvom brata oštećenog primio oko 42.000 evra u kripto valuti, te iznos od 5.000 evra u gotovini posredstvom treće osobe u Banjaluci.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti, uništiti, falsifikovati ili izmijeniti dokaze iz kojih proizilazi radnja izvršenja ovog krivičnog djela i koji su važni za krivični postupak, te zbog bojazni da bi osumnjičen mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike, odnosno prikrivače., kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Radinković je široj javnosti poznat i po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,