Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

29-godišnjakinja preminula nakon komplikacija tokom poroda u Gračanici

Preuzmite sliku

29- godišnjakinja inicijala E.H. preminula je u putu ka Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla, a nakon komplikacija koje su se desile tokom poroda u Općoj bolnici u Gračanici.

Ovu informaciju potvrdili su za Tuzlanski.ba iz MUP -a Tuzlanskog kantona kazavši da je sinoć oko 21 sat i 15 minuta policijska stanica Lukavac obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac da je u njihovu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovezena ženska osoba inicijala E.H. (1995.) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane.

”Prema navodima prijave, E.H.  je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života  te je prevezena u Službu hitne pomoći  Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno. ”, navode iz MUP- a Tuzlanskog kantona.

O događaju je upoznat dežurni tužilac, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije.

”Biće izdata naredba za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Iz opće bolnice Gračanica je izuzeta relevantna medicinska dokumentacija.”, kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,