Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatvara se Old Story Pub u centru Tuzle: “Naša borba je došla do kraja puta, volje imamo ali snage ne” 

Preuzmite sliku

Old Story Pub u centru Tuzle u svom jedinstvenom i ugodnom ambijentu godinama unazad pružao je odličan provod uz live svirke i veliki izbor hrane i pića. 

Kako su naveli vlasnici objekta Old Story Pub u Turalibegovoj ulici će biti otvoren još jedan mjesec i onda zatvara svoja vrata pod imenom Old Story.

“Bilo je nezaboravno putovanje, mnogo lijepih svirki i druženja, zahvalni smo svakome ko nam je došao, a žao nam je i izvinjavamo se onima koji u mnogo slučajeva nisu našli mjesta”, navodi se u objavi a kao jedan od glavnih razloga zatvaranja vlasnici navode borbu sa administracijama.

  • “Za neke veze mislimo da su neraskidive sve dok viṣ̌a sila ne uplete svoje prste i pomete i najčvršće spojeve. Prošli smo sve moguće faze agonije i bezobrazluka koje nosi opṣ̌tinska i kantonalna administracija. Imali smo preko 30 inspekcijskih nadzora poslije korone i desetine hijada maraka kazni napisanih. U jednom momentu smo više vremena provodili po opštinskim sudovima nego u kuhinji objekta. Ulagali smo, zapošljavali, plaćali sve moguće i nemoguće poreze, pravili, radii, borili se ali nažalost, naša borba je došla do kraja puta, volje imamo i uvijek smo imali ali snage više nemamo”, navode vlasnici objekta uz najavu novih projekata:

    “Veoma brzo se vidimo na novoj, boljoj i većoj lokaciji, još bolji, jači i veći, o čemu ćemo vas vrlo brzo obavjestiti. Hvala svima od srca od našeg kompletnog kolektiva”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje