Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Započele pripreme pred manifestaciju ‘Zima u Tuzli’: Na Trgu Slobode postavljena novogodišnja jelka od 13 metara

Preuzmite sliku

Grad Tuzla počeo je sa pripremom pred novogdišnje praznike.

Naime, danas su vrijedni radnici JKP ‘Saobraćaj i komunikacije’ Tuzla postavili novogodišnju jelku visine 13 metara. Time su zvanično i započele pripreme ukrašavanja Trga Slobode pred predstojeće novogodišnje praznike, a u okviru manifestacije ‘Zima u Tuzli’.

Podsjećamo, na Trgu slobode će kao i prethodnih godina biti postavljene, mobilne kućice.

Tim povodom Turistička zajednica grada Tuzle je dana 01.11.2021. objavila Javni poziv za dodjelu na korištenje mobilnih kućica u periodu od 09.12.2022. godine do 08.01.2023. godine, a u svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, sa ciljem kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”.

Vezano | Tuzla: Turistička zajednica objavila Javni poziv za dodjelu na korištenje mobilnih kućica

Kako smo ranije pisali, muzička rock grupa Zabranjeno pušenje Tuzlake će uvesti u Novu 2023. godinu.

“Tuzla zaista može da bude primjer po mnogo čemu brojnim drugim sredinama u ovoj našoj lijepoj BiH koju mi nažalost najmanje cijenimo. Zabranjeno pušenje u Tuzli je nekako na svom terenu. Ovjde imamo odličnu publiku. Nadati se da će nas vrijeme poslužiti u novogodišnjoj noći to je bitna stvar. Repertoar pjesama sigurno da ćemo prilagoditi kako mlađoj populaciji koji vole naše novije stvati, ali tako i onima nešto starijima da uživaju u našoj svirci. U svakom slučaju biće to to velika fešta za sve generacije. Pozivam raju da zajedno dočekamo Novu 2023. godinu na Trgu slobode u Tuzli”, poručio je Davor Sučić frontmen grupe “Zabranjeno pušenje”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,