Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zajedničkim snagama obnovimo dječije igralište ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Preuzmite sliku

Dječija igrališta su mjesta stimulacije, radosti i ushićenja, stoga Fondacija tuzlanske zajednice, uz podršku prijatelja, donatora i filantropa, želi realizirati kampanju „Za igru i graju podržimo malu raju“ kako bi zajedničkim snagama obnovili dječije igralište koje se nalazi ispred Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Cilj projekta je da se uz pomoć donacija ćemo omogući kupovina novih ljuljaški i tobogana i od odlaska na Kliniku napravi avantura jer ćemo malim pacijentima dati mjesto za igru i učinili njihovu posjetu i boravak u Klinici opuštenijim, bezbrižnijim i veselijim.

 • Za realizaciju projekta „Za igru i graju podržimo malu raju“ potrebno je obezbijediti minimum od 16.200,00 KM.

  “Pozivamo sve prijatelje i poznanike, u zemlji i inostranstvu, predstavnike biznis sektora i sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, daju svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Udruženim donacijama donosimo osmijeh na dječija lica stoga su sve donacije jednako vrijedne. Donirajte i učinite djeci i njihovim roditeljima boravak na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla što ugodnijim” – navode iz Fondacije tuzlanske zajednice.

  Naime ispred Klinike trenutno se nalazi malo dječije igralište sa jednim toboganom i dvije ljulje kojem je zbog dotrajalosti neophodna adaptacija.

 • Udruživanjem zajedničkih resursa i podrškom omogućili bismo zamjenu postojećeg mobilijara i obogatili sadržaj igrališta te prilagodili ga različitim uzrastima pacijenata/djece.

  Na dnevnoj bazi Kliniku za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se liječe djeca uzrasta 0 do 15 godina, posjećuje na stotine djece koja dolaze sa područja Tuzlanskog kantona i šire.

  Djelatnost klinike za dječije bolesti je bolničko liječenje na nivou sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite kroz dijagnostiku, tretman, hirurško liječenje i zdravstvenu njegu pacijenata.

  Osim dijagnostikom i liječenjem uposlenici Klinike se bave i prevencijom oboljenja u dječijoj dobi kroz promociju dojenja, zdrave ishrane, zdravih životnih navika. Također, u Klinici se nalazi i savjetovalište za dijabetes, škola astme te pruža mogućnost primjene monoklonskih antitijela. U preventivnoj djelatnosti posebno mjesto zauzima Laboratorij za rano otkrivanje urođenih metaboličkih bolesti, koji je referentni centar za Federaciju BiH.

  “Pozivamo vas da se uključite u kampanju kako bismo zajedničkim snagama obnovili igralište za djecu. Svim preduzećima i učesnicima kampanje, Fondacija će omogućiti željenu vidljivost putem medija i društvenih mreža. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena namjenski” – navodi se u pozivu za donacije.

 • Donirati možete bilo koji iznos on-line, uplatom putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice ili uplatom na žiro račun Fondacije tuzlanske zajednice.

  Uplate iz BiH BAM račun: 1941041108200117 ProCredit Bank BiH dd Sarajevo

  Devizni račun: 1941041108201281 ProCredit Bank

  Swift: MEBBBA22XXX

  Uplate na blagajnu FTZ Direktno u prostorijama Fondacije na adresi: Pozorišna 13, Tuzla

  Dobrobit svakog djeteta je zajednički interes svakog društva!

  U proteklim godinama, osoblje Klinike je s ciljem poboljšanja uslova za svoje pacijente realiziralo veliki broj aktivnosti koje su realizovane upravo uz pomoć i velikodušnost donatora koji se odazovu pozivu za pružanje brze i učinkovite podrške. Time su dokazali da u svom radu poštuju princip društveno odgovornog poslovanja, da suosjećaju sa djecom i porodicama koje posjećuju Kliniku, te da im žele pružiti što udobniji smještaj i okruženje tokom boravka u bolnici.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje