Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliko interesovanje publike: Dr. Semir Osmanagić u Tuzli održao predavanje i promovisao novu knjigu

Preuzmite sliku

Dr. Semir Osmanagić, istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama, sinoć je u JU BKC TK održao svoje treće predavanje po nazivom “Bosanske piramide i prošlost Balkana”.

U tuzlanskom BKC-u gdje je ujedno promovisao svoju novu knjigu “Moja priča – otkrivena tajna bosanskih piramida” dočekao ga je veliki broj poštovalaca onoga što radi, među kojima i oni koji su u Tuzlu došli iz drugih bh. gradova pa čak i van granica Bosne i Hercegovine.

– U BKC-u sam treći put, a u Tuzlu, koju pamtim i po tome što je tu prvi univerzitet na kojem sam održao predavanje o bosanskim piramidama, uvijek se rado vraćam. Napisao sam 18 knjiga koje su objavljivane na 17 jezika i vrlo redovno ažuriram izdanje knjige o bosanskim piramidama. Ona do sada ima šest izdanja i za sedmo sam odlučio da ne bude isključivo o bosanskim piramidama i ona objedinjuje hronologiju svih zbivanja i naučnih istraživanja, svih otkrića do kojih smo došli od 2005. do 2022. godine. Knjiga se zove “Moja priča – otkrivena tajna bosanskih piramida” i to jeste moja priča, jer govori o mojoj životnoj misiji, jer sam izgleda decenijama pripreman za ovo otkriće, a ono kada se desilo bio sam spreman – rekao je Osmanagić o knjizi koju je sinoć predstavio u Tuzli.

Prije i poslije predavanja dr. Semir Osmanagić je našao vrijeme za razgovor sa velikim brojem posjetitelja sinoćnjeg događaja.

Prije promocije i predavanja koje je organizovao Bosanski kulturni centar TK, Hari Ejubović, akademski slikar i rukovodilac galerijsko-scenskih poslova JU BKC TK, prof. Semiru Osmanagiću je poklonio jednu od svojih slika, kao znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju, koja će na obostrano zadovoljstvo biti nastavljena i budućnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje