Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uživanje u pogledu s visine: Večernje izdanje Panoramskog točka na Trgu slobode

Preuzmite sliku

Panoramski točak je ponovo stigao u grad soli iz kojeg se sa visine od 22 metra proteže prelijep pogled na grad. Panoramski točak zbog svjetlosnih efekata posebno lijepo izgleda u večernjim satima. 

Kako smo ranije pisali na Trgu slobode će uskoro početi i manifestacija Proljeće u Tuzli koja donosi brojne sadržaje.

Panoramski točak sa sobom nosi poseban užitak, koji je pogodan za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola moći će se smjestiti od tri do pet osoba. Svi oni će imati priliku uživati u pogledu na grad sa visine od 22 metra.

  • “Mi smo bili prvi u Bosni i Hercegovini koji smo jednu ovakvu atrakciju napravili. Želimo učiniti našim građanima život ljepšim i kvalitenijim. Od danas pa do 20. maja panoramski točak će biti postavljen na Trgu slobode. Organizovat ćemo u mjesec i po dana veliki broj događaja na Trgu slobode i u našem parku. Pričat ćemo jednu veliku priču zajedno sa našim najmlađim i svim ostalim generacijama građanki i građana Tuzle, ali i gostiju koji dođu u naš grad”, rekao je danas gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

    Podsjećam, vožnje panoramskim točkom koje traju između osam i deset minuta nisu besplatne izuzev za djecu do tri godine i one sa teškoćama u razvoju.

    Ostale kategorije plaćaju užitak te je ulaz za mališane od tri do deset godina šest konvertibilnih maraka, dok odrasle osobe i oni stariji do deset godina izdvajaju osam maraka. Porodični paket koji uključuje dvoje odraslih i isto toliko djece do deset godina iznosi 25 KM. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje