Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro počinje rekonstrukcija raskrsnice na Slatini, gradit će se novi kružni tok

Preuzmite sliku

Nakon kratkotrajne pauze zbog niskih temeperatura, nastavljeni su radovi na izgradnji kružnog toka i saobraćajnici kod Crveni 7.

Komunalne infrastrukture u budžetu grada Tuzla za 2024. godinu najveća stavka su projekti komunalne infrastrukture.

Upravo, povodom toga Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla u 2024. godini planirala veliki broj aktivnosti.

“Čitavu prošlu godinu smo radili veliki broj komunalnih projekata. Jedan od, nama veoma bitnih, jeste i kružni tok ‘Crveni 7’ gdje smo radove započeli krajem godine i evo prenijeli ih u ovu godinu. Sada smo imali jedan mali zastoj u radovima zbog velikih minusa i temperatura koje su nas onemogućile za dalju realizaciju aktivnosti, međutim jučer smo ponovo nastavili aktivnosti i nadam se da ćemo do sredine februara ukoliko nam to vremenski uslovi budu dozvolili završiti ovaj kružni tok i dati ga građankama i građanima na korištenje i raspolaganje i time poboljšati kvalitet saobraćaja na području grada Tuzle, ubrzati protok saobraćaja, a samim time i smanjiti aerozagađenost”, istakao je za RTV7 gradonačelnik Zijad Lugavić.

Podrcrtao je da je za komunalnu infrastrukturu predviđeno 47,12 posto novca iz budžeta što je najveći iznos do sada za tu oblast.

“Biti će realizovan veliki broj radova u svih 40 mjesnih zajednica. Raditi ćemo minimalno na 63 putna pravca, od kojih je većina u prigradskim mjesnim zajednicama. Raditi ćemo u 17 mjesnih zajednica proširenje javne rasvjete. Zatim ćemo graditi još jedan kružni tok na Slatini, tako da ćemo i tu pospješiti i unaprijediti kvalitet saobraćaja”, podcrtao je Lugavić. (Foto: City Guide 360)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje