Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

University hotel Dorrah: Deset mladih žena treću godinu zaredom bilježi uspješnu poslovnu priču (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Tim mladih žena Studentskog hotela Dorrah marljivo radi i stvara drugačije i pozitivnije okruženje.

Tri su  godine kako rade i djeluju na području grada Tuzla. Suočavani sa mnogim izazovima i poteškoćama prilikom pokretanja biznisa ipak su isplivali u ozbiljnu kompaniju koja pruža izvandrednu uslugu studenticama, podršku tokom studiranja koju smatraju kao svoju moralnu obavezu i izvanredno pozitivno okruženje koje danas, ne susrećemo toliko često.

– Mi svaki dan učimo jedni od drugih. Naše studentice su naša inspiracija i nevjerovatna energija koja nas nosi da budemo bolji nego što smo bili jučer. U ovaj posao ušli smo bez iskustva ali sa jasnim ciljem i velikom željom. Konstantnim učenjem i nadogradnjom isplivali smo u ozbljnu kompaniju koja nastoji i dalje rasti i usavršavati se, izjavila je direktorica hotela Mumbašić Emina, te dodaje:

– Od samog osnivanja i ideje, svjesni trenutne situacije u društvu, željeli smo da iskoristimo resurse koje imamo i napravimo okruženje koje motiviše i inspiriše naše studentIce za što bolje rezultate kako na fakultetu tako i u svakodnevnom životu. Jako je bitno da pored obrazovane osobe prilikom završenog fakulteta imamo duhovno, psihički i karekterno snažnu i zdravo formiranu ličnost koja je spremna da se suoči sa raznim izazovima i koja je svjesna da i nakon fakulteta mora  konstantno učiti i nadograđivati,  te da se  bori kako bi ostvarila svoje ciljeve, istakla je direktorica Mumbašić Emina.

Ono što znatno razlikuje ovaj studentski dom od drugih jesu posebne pogodnosti za korisnice naših usluga a to su besplatne profesionalne i lične edukacije, sportske rekreacije kao i svakodnevne konsultacije kojima rukovodi koordinatorica i pomoćnica direktorice Salihović Hida.

– Ove godine smo uveli za naše studentice i edukacije iz oblasti NLP-a kako bi na fakultetske izazove odgovarale uspješno. Pored NLP edukacija, tu su brojne psihološke edukacije, radionice za oslobođenje mašte i kreativnog razvoja, vjerske edukacije te međureligijski odnosi  jer smatramo da je to jako bitno kako bi razumjeli jedni druge, oslobodili se barijera koje imamo i shvatili da je naša uloga u društvu  jednaka i da moramo zajedničkim snagama  težiti ka zajedničkim i univerzalnim ciljevima. Snaga čovjeka je u njegovoj intelektualnoj, duhovnoj i moralnoj snazi, spoj koji se ne bi smio odvojiti jedan od drugog, izjavila je glavna koordinatorica i pomoćnica direktorice Salihović Hida.

– U bilo kom sektoru da se nađem ili susretnem nekoga od osoblja, naići ću na osmijeh, lijepu riječ i brigu, što je zaista rijetkost. Pored toga sretna sam jer se nalazim u sigurnom okruženju. Svaka od uposlenica hotela je prije svega majka i sestra studenticama koje žive u domu a tek onda uposlenica hotela, rekla je studentica Mustafić Nijaza koja koristi usluge hotela Dorrah još od samog početka.

Kroz život u hotelu Dorrah i posmatranje načina rada uposlenika sa korisnicama usluga, studentice su osnovale neformalno udruženje koje volontira na različitim projektima u svojim zajednicama te humanitarno djeluje.

  • – Prošle akademske godine u našem hotelu obilježeni su svjetski važni datumi kao što su: Dan dawnovog sindroma, podrška ženama oboljelim od karcinoma, dan državnosti i mnogi drugi. Pored navedenog, imali smo razne humanitarne aktivnosti koje se odnose na: Higijenski poklon paketi „Djevojka djevojci“ u centru Koraci nade, poklon paketi centru “Vrati mi osmijeh”, projekat “Spoj iskustva i mladosti” kroz posjetu korisnicima u Domu Penzionera te mnoge druge projekte unutar hotela Dorrah koji se tiču edukacija o zdravoj ishrani, braillevo pismo i sl…, rekla je za Tuzlanski.ba Omerčić Ajla, student pete godine farmacije i član upravnog odbora Udruženja studentica hotela Dorrah.

    Pored podrške korisnica usluga, Studentski hotel Dorrah je društveno odgovorna kompanija koja pruža podršku studentima Univerziteta u Tuzli,  te mnogim organizacijama unutar svoje zajednice. Dorrah je uzeo učešće u projektima Specijalne olimpijade, Tuzla Brain week, NGO Fair, Moja praksa – intership in Tuzla, Budi junak svoje zajednice, Bh Futures Foundation Academy III, te mnogim drugim.

    Koje konkretno usluge hotel Dorrah nudi, možete pogledati na njihovoj web stranici www.dorrah.ba, Facebook stranici ili dobiti potrebne info putem kontakt telefona +387 35 210 190 ili mail adrese recepcija@dorrah.ba. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,