Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unaprjeđenje kvaliteta života građana i uređenje saobraćaja u mjesnoj zajednici Šićki Brod

Preuzmite sliku

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić sa saradnicima, u četvrtak 26. januara, u Gradskoj upravi, održao je radni sastanak sa predstavnicima mjesne zajednice Šićki Brod.

Tokom sastanka elaborirani su završeni projekti u vrijednosti od 225.000 KM, a tiču se radova na sanaciji putne infrastrukture i prostorija ove mjesne zajednice. Za tekuću godinu Grad Tuzla također planira uložiti oko 100.000 KM u radove na sanaciji putne infrastrukture.

Razgovaralo se i o problematici unaprjeđenja kvaliteta života građana i boljeg uređenja saobraćaja, posebno priključenja na magistralni put kod restorana MAN, kružnog toka kod Termoelektrane Tuzla i petlje Šićki Brod.

Također se govorilo i o trajnom uklanjanju kolektivnog naselja i izgradnji igrališta u Mihatovićima, te širenja mreže daljinskog grijanja.

Građani su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa gradskom administracijom, te usvojenim Zoning planom rekreacione zone „Šićki Brod“, obzirom da je Gradsko vijeće usvojilo većinu primjedbi koje su građani istaknuli na isti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje