Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Unaprijediti kvalitet rada Univerziteta u Tuzli

Preuzmite sliku

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović izjavio je tokom radnog sastanka s članovima Upravnog odbora Univerziteta u Tuzli, da podržava svaki vid unapređenja kvalitete obrazovanja i rada ovog univerziteta.

Podizanje kvaliteta na javnom univerzitetu, Ministarstvo podupire i svakako želimo da Univerzitet u Tuzli bude visoko plasiran na rang listama, da bude bolji, da našim studentima stvorimo što bolji ambijent i klimu za učenje, sticanje znanja, zdravu konkurenciju te za mobilnost i internacionalizaciju” – istakao je Muratović.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta akademik Enver Zerem obavijestio je ministra Muratovića da će danas biti održana sjednica na kojoj će prisustvovati dekani fakulteta, kako bi definirali način kako doći do boljeg kvaliteta rada Univerziteta u Tuzli.

Prijedlog je da se na svakom fakultetu formira tijelo koje će raditi na podizanju kvalitete rada Univerziteta u Tuzli.

Na sastanku je istaknuta i važnost razdvajanja akademske funkcije od direktorske, te da se ide ka tome iznalaženjem rješenja u novom zakonu o visokom obrazovanja, koji je u proceduri izrade, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje