Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udruženju kupaca SPO 15. maj iz Tuzle zabranjeno mirno okupljanje: Nećemo dopustiti da gazite naša prava

Preuzmite sliku

Članovima “Udruženja kupaca SPO 15. maj” iz Tuzle, po drugi put je zabranjeno mirno okupljanje koje je najavljeno za petak, 3. maj 2019. godine.

Kako ističu iz Udruženja, radi se o nezakonitoj zabrani mirnog okupljanja njihovih članova, koji žele izraziti svoje nezadovoljstvo zbog, kako ističu u saopštenju za medije, (ne)rada Tužilaštva TK i Gradske uprave, a povodom nedonošenja tužilačke odluke po krivičnoj prijavi Udruženja iz oktobra 2016. godine i nesprovođenja Odluke Gradskog vijeća o priključku SPO 15 maj na elektroenergetsku mrežu od novembra 2017. godine, kao i ne rješavanja pitanja “Kaiša”.

– Zbog propusta u radu gradskih inspekcija, investitori su kod gradnje garaža ušli u gradsko zemljište od 363m2 (Kaiš) koji po procjeni vještaka košta 72.600 KM, a za koji se očekuje da takođe kupci plate, na što mi naravno nećemo pristati i tražimo da Gradska uprava hitno riješi ovaj problem sa investitorima – rekli su predstavnici ovog Udruženja, te dodali:

  • – Želimo istaći da nas MUP TK u sprezi sa Gradskom vlašću ničim neće zaplašiti, niti ćemo dopustiti da i dalje gaze naša prava i da nas upravo oni koji su nas pokrali nazivaju huliganima, prijetiti tužbama za iznudu i pozivati u sud radi prekršajnih prijava, te slati interventni vod na građane sa cvijećem u rukama. U svojim zahtjevima ćemo istrajati sve dok se Odluke Gradskog vijeća u potpunosti ne sprovedu i dok se neispuni riječ kolegija Gradskog vijeća da će se završiti vanjsko uređenje te pristup saobraćajnicama, čime bi nam bili ispunjeni uslovi za tehnički prijem objekta za koji smo mi sa svoje strane sve učinili. Čak smo spremni platiti i rentu (za invesitore) za bespravno izgrađene spratove koja iznosi 195.000 KM kao i završiti stanove u zatečenom stanju, iako su kupci iste u potpunosti platili po principu ključ u ruke – kažu u Udruženju kupaca SPO 15. maj iz Tuzle.

    Iz Udruženja kupaca SPO 15. maj iz Tuzle ističu kako su samo htjeli protestima na ruti Tužilaštvo TK – Gradska uprava, mirnim putem tražiti svoja prava. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje