Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Udruženje “Tuzla Live” i “BRDO” Coworking Space nastavljaju sa radionicama u okviru projekta “Stvaranje zajednice”

Preuzmite sliku

Nakon kraće pauze, Udruženje „Tuzla Live“ i „BRDO“ Coworking Space nastavljaju sa radionicama u okviru projekta „Stvaranje zajednice“. Jedna od tih je i naredna koja će se održati u Subotu 18.06.2016. u Coworking prostoru „BRDO“, Kaldrma br.2 u 11h.

Riječ je o radionici „Društveno preduzetništvo“ koje po definiciji predstavlja preduzetnički poduhvat sa etičkim integritetom koji zaradu ostvaruje putem prodaje proizvoda ili pružanjem usluga sa ciljem ispunjenja jasne društvene misije.

Zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinaca (privatnog profita) već se ulažu u svrhu zadovoljenja potreba specifičnih/ranjivih grupa stanovništva, tj. dobrobit šire društvene zajednice i povećanja životnog kvaliteta unutar iste. Primjeri ulaganja mogu biti novi društveno korisni projekti: zapošljavanje mladih, žena, starijih osoba, osoba sa invaliditetom, ili projekti fokusirani na zaštitu životne sredine, rad sa socijalno ugroženim grupama (neformalno obrazovanje, razvoj volonterizma), itd.

U prethodne dvije radionice obradili smo teme koje bi pomogle pojedincu da obezbjedi određeni profit. Društveno preduzetništvo uz freelancing i coworking može da bude dobitna kombinacija za stvaranje zajednice koja bi bila poduzetna, kreativna, produktivna. Tokom radionice ćemo izabrati tri (3) najinteresantnije preduzetničke ideje predložene od strane učesnika, te zajedno raditi na razvoju istih, te stvaranju Crowdfunding kampanje za iste, što je tema naše posljednje radionice.

Nadopunite svoje znanje i krenimo zajedno u nove radne pobjede!

Način prijave je ostao isti kao i za prethodne radionice. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, ili nas kontaktirajte na 062 761 331, ili pak pošaljite podatke na email adresu brdocowork@gmail.com.

Alternativno, samo dođite u subotu, 18. Juna u 11h na lokaciji „BRDO“ Coworking Space, Kaldrma br.2 (Akifa Šeremeta br.2)

Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:


Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja „Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice. Participacija troškova za sve radionice iznosi 10 KM dok  jedna radionica košta 5 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje