Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učenje Fatihe s pivom u ruci: Gdje prestaje logika tu je počeo predizborni skup SBB-a (FOTO)

Preuzmite sliku

Prema izbornom zakonu, politički subjekti u BiH za troškove predizborne kampanje mogu potrošiti zajedno do nekih 10 i po miliona eura. U osmišljavanju kampanja učestvuju čitavi lanci djelatnika, od štamparija, preko oglašivačkih agencija, marketing stručnjaka.

Međutim, kada su u pitanju predizborni skupovi po mjesnim zajednicama, način organizacije i sadržaj istih, obično se svodi na potpuno nemaštovit princip 3K (Kandidati, Klavijatura, Komšiluk). Bez obzira o skupu koje političke partije da se radi, degutantnih prizora sa predizbornih skupova za obične posmatrače ne nedostaje.

Večeras je u tuzlanskom naselju Mosnik održan predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH (SBB). Okupljeni građani, simpatizeri ove političke opcije pružili su podršku svim kandidatima, a naročito kandidatu za poziciju gradonačelnika Tuzle, Bahrudinu Hadžiefendiću.

Fotografija koju donosimo u prilogu ilustruje potpunu sliku i priliku bh. društva u kojem izuzetak potvrđuje pravilo da kod nas, sve može… Pa čak i učenje Fatihe s pivom u ruci!?

  • pivo-fatiha-sbb-jpg
  • (Tuzlanski.ba | Foto: A. Bajrić)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,